donderdag 27 december 2012

Goede voornemens: Voorbereiding


Zodra er een nieuw jaar begint komen de goede voornemens weer uit de kast. Na de feestdagen en met een blanco agenda neemt menigeen zich voor om gezonder te gaan leven. Toch is dit eenvoudiger uitgesproken dan gedaan. De meeste mensen gaan voor een snelle start, terwijl een goede voorbereiding het halve werk is. Het duurt wat langer, maar levert op de lange duur meer winst/gewichtsverlies.


Met ingang van 1 januari 2013 zal deze blog alleen verschijnen op deze website. Hier zijn ook alle eerdere afleveringen van deze blog in het blogarchief op deze website te vinden.

donderdag 20 december 2012

Smakelijk kerstdiner


Nog een paar dagen en dan is het Kerstfeest. Menigeen doet zich dan tegoed aan een uitgebreid kerstdiner en in de aanloop tot deze dagen zijn er in verschillende folders van de winkeliers mooie aanbiedingen van allerlei lekkernijen. Zouden er dan toch meer mensen thuis eten? Hoe zit het dan met de kookkunst? Er zijn voldoende kookprogramma’s, maar hoe is de kwaliteit van de maaltijden?


Met ingang van 1 januari 2013 zal deze blog alleen verschijnen op deze website. Hier zijn ook alle eerdere afleveringen van deze blog in het blogarchief op deze website te vinden.

donderdag 13 december 2012

Winst door claimswetgeving


Vanaf 14 december 2012 zijn alleen claims op voedingsmiddelen en –supplementen toegestaan die door de Europese Voedsel en Warenautoriteit (EFSA) zijn goedgekeurd. Veel claims zoals die van sportvoedingssupplementen hebben de toetsing aan de huidige wet door de EFSA niet doorstaan. Dat lijkt verlies, maar kan winst opleveren als er beter ingezet wordt op het gebruik van basisvoeding…


Met ingang van 1 januari 2013 zal deze blog alleen verschijnen op deze website. Hier zijn ook alle eerdere afleveringen van deze blog in het blogarchief te vinden.

woensdag 5 december 2012

Keuzestress matigen


Nederlanders worden langer en zwaarder. We geven verhoudingsgewijs minder uit aan voeding dan een eeuw geleden, maar mensen met een smalle beurs vinden gezonde voeding duur. Er is voldoende voedsel voorhanden, maar toch wordt er ongezonder gegeten. Voeding wordt op veel plaatsen aangeboden en we vinden het moeilijk om te kiezen en de verleiding te weerstaan. Wat meldt het Centraal Bureau van de Statistiek hier (niet) over?

Lees hier meer

Met ingang van 1 januari 2013 zal deze blog alleen verschijnen op deze website. Hier zijn ook alle eerdere afleveringen van deze blog in het blogarchief te vinden.