donderdag 30 augustus 2012

Geranamine verboden!!


Op 23 augustus ’12 maakte de Voedsel en Waren Autoriteit bekend dat Geranamine van de Nederlandse markt wordt gehaald. Geranamine wordt verwerkt in afslankproducten en sportvoedingssupplementen voor een workout. Geranamine wordt in verband gebracht met ernstige bijwerkingen als hersenbloedingen. Er is geen veilige dosis vastgesteld en het staat al sinds enkele jaren op de Dopinglijst. Toch blijken er nog steeds sporters te zijn die positief testen op deze stof. Onlangs gebeurde dat ook tijdens de Olympische Spelen in Londen. Sporters doen er goed aan om eerst advies in te winnen voordat ze een supplement gaan gebruiken want er zijn betere manieren om een goed gewicht te bereiken en te behouden en voor een goede workout.
Geranamine is doping
Het staat al enige jaren op de Dopinglijst omdat het prestatie-bevorderend kan werken en omdat het mogelijk schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Daarmee voldoet het aan twee van de drie criteria waarop stoffen en methoden worden beoordeeld of ze een plaats ‘verdienen’ op de Dopinglijst. De Dopingautoriteit waarschuwde al langer voor deze stof, omdat deze stof gebruikt wordt in fatburners en producten die de workout kunnen verbeteren. 

Lees meer op: www.sportvoedingsadvies.eu/blog
N.B. Met ingang van 1n januari 2013 zal deze blog alleen te vinden zijn op de hierboven genoemde locatie. Alle eerdere afleveringen zijn daar ook terug te vinden.
U kunt zich ook gratis abonneren op de nieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten