donderdag 20 september 2012

Sparen voor gezondheid

Zorgverzekeraar Menzis introduceert een spaarsysteem voor gezonde producten. Verzekerden kunnen spaarpunten verdienen door gezond te leven. Een mooi streven om gezond gedrag te stimuleren, maar hoe werkt het eigenlijk? Hoe wordt er gecontroleerd? Wat wordt er gedaan op het gebied van voeding? Waarom punten verzamelen, terwijl het behoud van gezondheid al een beloning op zich is? Een idee voor andere zorgverzekeraars, of toch liever niet?

Gezond leven kan kosten besparen
De stijging van de zorgkosten en de oplopende begrotingstekorten hebben tot  bezuinigingen op het zorgbudget. Daarnaast zijn de eigen bijdrage en het eigen risico en de verzekeringen verhoogd. Toch kan er nog meer ingezet worden op gezondheidswinst door preventie, maar in de beleidsagenda van 2012 is uitgesproken dat de overheid af wil van betuttelende campagnes. Menzis wil haar klanten tot een gezonde leefstijl stimuleren door middel van een spaarsysteem. Wat wordt er door Menzis gezien als een gezonde leefstijl?
Lees verder op 
www.sportvoedingsadvies.eu/blog
Deze blog zal met ingang van 1 januari 2013 alleen op de hierboven genoemde website verschijnen. Alle oude afleveringen van deze blog zijn daar ook terug te vinden in het blogarchief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten